Diskuse

Máslo

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pan autor je podle profilu mužem mnoha profesí. Tak tak, babička říkávala: devatero řemesel, desátá bída.

Já bych pro tyto mudrce navrhoval, aby se tu postavil skanzen socialismu a oni tam museli pár dní pobýt. Protože zkušenosti jsou nepřenosné, takže kdo neví či nevěří, musí to zkusit na vlastní kůži. Rv

0 0
možnosti
ST

Pane autore, srovnejte ceny za socíku a nyní. Je to docela jednoduché: dnešní ceny vydělte deseti. Za kolik bylo máslo, chleba, benzín za socialismu?

6 0
možnosti
ZZ

Ona se skladba vynaložených nákladů naprosto změnila a nedá se to takto snadno posuzovat.

Měsíční nájemné stávalo cca 120 Kč, dnes 12 tis Kč.

Voda, elektřina, plyn = zcela jiné ceny.

0 0
možnosti

Nejlevnější pivo v Evropě je v ČR a na Slovensku. Vy budete asi podnikatel na baterky, když si nevyděláte ani na to čepované pivo. Já, neprduch, si na ně zajdu, kdy se mi zachce, a má životní úroveň tím nijak neutrpí.:-)

6 0
možnosti
VF

Tatínek nechal porazit vzrostlou třešeň. Stínila vinohradu. To je škoda, má dobré třešně! Budeš je trhat a dávat do sběrny za JEDNU korunu za kg? trumfoval můj rodič. Dnes jsou u nás třešně za 160 kč.

Je to dávno, ale jde o srovnání cen dřív a dnes.

0 0
možnosti

Také byste tedy mohla dát do placu, kolik tehdy stály pomeranče, mandarinky a banány, a kolik dnes. A nebo třeba kilo masa. Jen tak, pro srovnání cen dřív a dnes. :-)

1 0
možnosti
KV

Skuhrání na současnou vládu za inflaci kulhá na obě nohy. Ten kdo akceleroval současnou inflaci má krycí jméno Bureš. Zarazil plyn z Norska a za odměnu má speciální cenu ruského plynu pro své podniky. nejvyšší nárůst cen v potravinách je u segmentů kde má dominantní postavení Agrofert. Pekárenské výrobky, mléčné výrobky a kuřecí maso. Takže nejen, že rozjel inflaci v ČR, ale ještě na ní Bureš královsky vydělává. RvRvRv

6 0
možnosti
Foto

Stát má z každého litru benzinu daň cca. 11 Kč.

0 0
možnosti
ZZ

;-D;-D;-D

Další demagogie pana Kindla ?

Budu li počítat u benzínu cenu 48 Kč - což je asi průměrná cena, tak:

Cena bez daně = 28,33 Kč

Daně celkem = 19,67 Kč

To znamená, že podíl daní je 40,98 %

Na ceně benzínu bez daně je zahrnuta marže rafinerií a čerpacích stanic v celkové výši 8,77 % = cca 3,36 Kč.

;-)

0 0
možnosti
Foto

Zákaznící máslo kupují méně než dříve. Obchodu se začne hromadit, lhůta se blíží ke konci a tak srazí cenu na 30 Kč. To je moment, kdy jej koupím.

2 0
možnosti
JV

Abyste ho pak mohl vyhodit

1 0
možnosti
PZ

Poznámka pamětníka. Za socíku stálo 250 gramů másla 1. jakost 10 Kčs a 2. ja -kosti 8 Kčs. Tedy na dnešní ceny zhruba 120 Kč a 96 Kč.

13 0
možnosti
JS

R^za 30,- tak možná polské, české v akci za 46-49,- ale tolik stojí už minimálně dva roky.

0 0
možnosti
MV

Jsem zdravej, neziju ve válce, pracuju a pak je cena másla opravdu k neřešení. Ale jsou lidi, kteří prostě budou skuhrat kvůli čemukoliv, jen aby mohli skuhrat.

10 0
možnosti
  • Počet článků 9
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 942x
Václav Bartoš
muž mnoha profesí, podnikatel, turista, fotograf, pořád s úžasem pozoruji dění kolem sebe,snažím se vidět problémy z větším odstupem a pochopit všechny souvislosti, moje názory jsou často nepopulární, ale věřím, že čas mi dává často za pravdu.

Seznam rubrik